Οι μεγάλες διοργανώσεις έχουν δύο κύρια στοιχεία. Πολλά παιχνίδια σε σύντομο διάστημα, αλλά και μικρή συνολικά διάρκεια. Στοιχεία που τις κάνουν κατάλληλες για κάθε είδους τακτικές πονταρίσματος.
Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τη στρατηγική πονταρίσματος σε ισοπαλίες (σύστημα martingale) ή την ακολουθία Φιμπονάτσι. Αμφότερες αρκετά παλαιές, δοκιμασμένες, με τα υπέρ τους και τα κατά τους.
Στο BetMarket κάναμε έρευνα, μιλήσαμε με επαγγελματίες παίκτες αλλά και ανθρώπους του χώρου και σήμερα θα κάνουμε κουβέντα για μια νέα τάση στον τρόπο παιχνιδιού σε τέτοιες διοργανώσεις.
Τη στρατηγική Win to Nil. Δηλαδή νίκη με 0. Εμπνευσμένη από τα περίφημα combo bets, που βρίσκουμε πλέον σε όλες τις στοιχηματικές.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τι είναι το «Win to Nil» ή «Νίκη με 0»
To Win to Nil είναι ένα συνδυαστικό στοίχημα, καθώς για να θεωρηθεί κερδισμένο πρέπει να συμβούν δύο γεγονότα.
Πρώτον να κερδίσει η ομάδα που επιλέξαμε και δεύτερον να μην δεχτεί κάποιο τέρμα. Το στοίχημα χάνει εάν ένας αγώνας καταλήξει σε ισοπαλία, εάν η άλλη ομάδα κερδίσει, ή αν σκοράρουν και οι δύο ομάδες.
Με απλά λόγια ψάχνουμε τις ομάδες που θα κερδίσουν διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους.
Για παράδειγμα έχουμε τον αγώνα Βέλγιο-Φινλανδία για τον 2ο όμιλο του euro2020 και ποντάρουμε στο win to nil υπέρ του Βελγίου. Το στοίχημά μας θα κερδίσει σε οποιαδήποτε νίκη του Βελγίου με μηδέν παθητικό. Είτε αυτή είναι με 1-0, είτε με 5-0. Χάνει αυτόματα αν δεχτεί γκολ η ομάδα που ποντάραμε που στην δική μας περίπτωση είναι το Βέλγιο ή αν δεν κερδίσει τον αγώνα.
Πότε πρέπει να στοιχηματίσουμε σε αγορές «win to nil»;
Το στοίχημα win to nil μπορεί να είναι χρήσιμο για οποιονδήποτε αγώνα όπου περιμένετε να κερδίσει μια ομάδα και θεωρείτε ότι η αντίπαλη είναι δύσκολο να παραβιάσει την άμυνα αυτής.
Επίσης, μπορεί να αποδειχθεί μία χρήσιμη αγορά στοιχημάτων όταν περιμένετε μία ομάδα να κυριαρχήσει πλήρως σε έναν αγώνα.
Ακόμη, αξίζει να αναφέρουμε πως θεωρείται και είναι ασφαλέστερο στοίχημα από το να ποντάρετε σε ακριβή σκορ, επειδή δεν απαιτεί να προβλέψετε πόσα τέρματα θα σκοράρει η νικήτρια ομάδα.
Τέτοιες αναμετρήσεις, όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω παρακολουθούμε αρκετά συχνά σε διοργανώσεις όπως το Euro. Είτε μεταξύ δύο χωρών με μεγάλες ποιοτικές διαφορές, είτε ανάμεσα σε δύο με μεγάλη δυναμική όπου ο νικητής παίρνει το τρίποντο/πρόκριση (ανάλογα την φάση της διοργάνωσης) κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.
Προχωρημένες συμβουλές για παίκτες που θέλουν να εφαρμόσουν την «win to nil» στρατηγική
Προτιμήστε ένα ισχυρό φαβορί: Πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να δεχτεί τέρμα ακόμα και ένα ισχυρό φαβορί, αλλά αξίζει το ρίσκο με βάση την μικρή συχνότητα που θα συμβεί κάτι τέτοιο αλλά και την σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με την απλή νίκη.
Μελετήστε την άμυνα της ομάδας σας: Το αμυντικό ρεκόρ της ομάδας που ποντάρατε αποτελεί… κλειδί. Κάντε την έρευνά σας και αποφύγετε να ποντάρετε σε ένα ισχυρό φαβορί που ναι μεν έχει σκοράρει πολλά γκολ, αλλά δέχεται εξίσου εύκολα. Εστιάστε τα στοιχήματά σας σε ομάδες που παραχωρούν λιγότερο από ένα γκολ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο και που έχουν υψηλό ποσοστό με μηδέν παθητικό στους πρόσφατους αγώνες τους.
Ερευνήστε την επίθεση του αντιπάλου: Η άμυνα της ομάδας που ποντάρατε είναι η μισή δουλειά. Πρέπει επίσης να κοιτάξετε την επίθεση της αντιπάλου ομάδας. Ακόμα κι αν η αντίπαλη ομάδα χάνει συνεχώς, αυτό μπορεί να οφείλεται σε αμυντικά προβλήματα και όχι στην έλλειψη επιθετικών δεξιοτήτων. Εάν η αντίπαλο ομάδα σκοράρει ενάντια σε ομάδες υψηλής ποιότητας και κατά μέσο όρο πάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι, θα μπορούσε εύκολα να θέσει έναν παίκτη της στον πίνακα των σκόρερ του αγώνα κάτι που θα σας έκανε να χάσετε το στοίχημά σας.
Ερευνήστε την ομάδας σας στον πειθαρχικό τομέα: Οι ποινές μπορεί να αποδειχτούν καταπέλτης σε αυτήν την αγορά. Επομένως, εάν σκέφτεστε να εφαρμόσετε την στρατηγική «win to nil», βεβαιωθείτε ότι η ομάδα που ποντάρετε έχει καλό πειθαρχικό ρεκόρ. Αυτό σημαίνει λίγες κόκκινες ή κίτρινες κάρτες, και ένα συνολικό χαμηλό ποσοστό παραχώρησης ποινών κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Κλείνοντας, ακολουθούν κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε την δυναμική της στρατηγικής «win to nil» και κατά πόσο αυτήν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στο Euro2020.
Betmarket Άποψη
Παρότι κάθε συνδυαστικό bet αυξάνει την λεγόμενη γκανιότα και μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας μας, καθώς ποντάρουμε σε δύο γεγονότα που θέλουμε να συμβούν ταυτόχρονα, η νίκη με μηδέν παθητικό είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στην εποχή μας κάτι που αυξάνει την επιτυχία της συγκεκριμένης στρατηγικής με ταυτόχρονη αύξηση της απόδοσης του στοιχήματος.
Το μοντέρνο ποδόσφαιρο που έφεραν οι νέοι κυρίως προπονητές του Ευρωπαϊκού στερεώματος στηρίζεται σε τακτικές αναλύσεις που παραπέμπουν σε σκακιέρα.
Με αμυντικά και επιθετικά τρανζίσιον, αλλά και μία τεχνολογία που συνεχώς αυξάνει τον ρυθμό προόδου της και προσφέρει υπηρεσίες (VAR) στους άρχοντες των αναμετρήσεων (διαιτητές) με τις οποίες αυτόματα έχουν δημιουργηθεί πιο αυστηρά πρωτόκολλα.
Όλα αυτά είναι λογικό να μας απομακρύνουν από την φιλοσοφία του ποδόσφαιρου… αλάνας, με αποτέλεσμα να «χτίζονται ομάδες» όπως η φετινή νικήτρια του Champions League, Τσέλσι που κέρδισε το τρόπαιο εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω (5 «win to nil» στις 7 νοκ-άουτ αναμετρήσεις της μέχρι την κατάκτηση του Champions League, όλες επί ημερών Τούχελ). Πρωτομάστορας αυτής της τακτικής ο Πεπ Γκουαρδιόλα, τεχνικός της φιναλίστ Μάντσεστερ Σίτι (7 «win το nil» στα 12 τελευταία παιχνίδια του Champions League).
Παρόμοιες τακτικές ίσως δούμε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που μην ξεχνάμε πως ακολουθεί μετά από μια πολύ επίπονη σεζόν με πολλά παιχνίδια σε λιγότερες ημερολογιακά ημέρες. Συνθήκη που ίσως οδηγήσει σε ένα τουρνουά με περισσότερα μηδέν στην άμυνα και ευνοήσει τους παίκτες της τακτικής win to nil.