Το betmarket.com.cy συνεχίζει τα αφιερώματα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της σεζόν 2019/2020. Σειρά σήμερα παίρνει η πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, που κάνει σέντρα το Σάββατο.
Το φαβορί και το εμπόδιο από τον Νότο
Η Γιουβέντους ζει την περίοδο της κυριαρχίας της στη χώρα, με οκτώ σερί κατακτήσεις τίτλων. Το πρωτάθλημα θεωρείται και φέτος το ελάχιστο της επιτυχίας, με την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο να στοχεύει στην κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Σημαντικότερο όλων, βέβαια, να δούμε τον τρόπο που θα μεταβεί σε μια πολύ πιο επιθετική φιλοσοφία που θέλει να της προσδώσει ο νέος της τεχνικός, Σάρι. Εξαιρετικό ρόστερ, με δυνατές κινήσεις στον άξονα (Ντε Λιχτ, Ραμπιό, Ράμσεϊ).
Η Νάπολι την τελευταία διετία ακολουθεί τη Γιούβε, προσπαθώντας να της αποσπάσει την πρωτιά. Ένα επιχείρημα για να ελπίζει πως θα το πετύχει φέτος είναι η σταθερότητα. Παραμονή Αντσελότι στον πάγκο, ήδη ποιοτικό ρόστερ με λίγες αλλά ισχυρές τονωτικές ενέσεις. Όπως εκείνη του Μανωλά, που με τον Κουλιμπαλί συνθέτουν ίσως το ποιοτικότερο δίδυμο στόπερ στην κατηγορία.
Σε δεύτερο πλάνο Ρώμη και Μιλάνο
Η Ιντερ είναι εκείνη που μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο στη σεζόν, από την τετράδα Ρώμης-Μιλάνου. Η διοίκηση ήταν δραστήρια το καλοκαίρι, οι κινήσεις που έγιναν χαρακτηρίζονται καλές και ο κόσμος είναι επίσης θετικός, με τα εισιτήρια διαρκείας να φεύγουν με γοργούς ρυθμούς. Ξέρει την Ιταλική πραγματικότητα ο Κόντε, που επιστρέφει στη χώρα για να αναλάβει το νέο πρότζεκτ, έχοντας στο παλμαρέ του μπόλικες επιτυχίες. Ισχυρότερη μεταγραφική προσθήκη ο σέντερ φορ Λουκάκου, όχι όμως και μοναδική.
Στη Μιλαν πήγαν επίσης σε έναν γνώστη του Καμπιονάτο, συμφωνώντας από νωρίς το καλοκαίρι με τον Τζιαμπάολο. Από το 2016 στη Σαμπτόρια ο τελευταίος, θέλει να φτιάξει μια Μίλαν «ωραία» στο μάτι, με στόχο την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στροφή και στη μεταγραφική πολιτική, με τα φετινά χρήματα να επενδύονται σε νεαρούς, διψασμένους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.
Μεγάλες αλλαγές στη Ρόμα. Ο Μόντσι έφυγε ως αποτυχημένος, ο Πετράτσι ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Αλλαγή και στον πάγκο, ο Πάολο Φονσέκα (Σαχτάρ) ανέλαβε. Στα κάγκελα με τη διοίκηση ο κόσμος, με πρόσφατη την αποχώρηση του αρχηγού Ντε Ρόσι που στράβωσε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Το ρόστερ έχει ορισμένους σούπερ ταλαντούχους νεαρούς (Ουντέρ, Ζανιόλο, Κλάιφερτ) αλλά στερείται εμπειρίας, έχοντας και αμυντικά κενά.
Η Λατσιο έσωσε την περσινή κακή σεζόν στο πρωτάθλημα με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτό που πλήρωσε ήταν η έλλειψη βάθους, ειδικά όταν ήρθαν μαζεμένοι τραυματισμοί. Λίγα πράγματα έκανε για να το αλλάξει αυτό, με το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Σιμόνε Ινζάγκι να μην αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για επιστροφή στην πρώτη τετράδα, λόγω έλλειψης λύσεων πίσω από την πρώτη ενδεκάδα.
Οι Ευρωπαίες
Η Αταλάντα ήταν η ευχάριστη έκπληξη πέρσι. Επαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο, γρήγορο, επιθετικό και αποτελεσματικό, φέρνοντάς τη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το πώς θα τα βγάλει πέρα σε υποχρεώσεις που δεν είναι συνηθισμένη αποτελεί το μεγάλο ερώτημα. Το στυλ δύσκολα θα αλλάξει, αφού ο Γκασπερίνι έμεινε στον πάγκο, ενώ στο ρόστερ έγιναν βελτιώσεις ώστε να αντέξει το βαρύ πρόγραμμα.
Η περσινή Τορίνο ήταν εξαιρετική στην έδρα της και πολύ δυνατή αμυντικά. Παράλληλα δεν σκόραρε καθόλου εύκολα, ενώ δυσκολευόταν σε κάθε της έξοδο. Δεν αποκλείεται να δούμε μια επανάληψη, καθώς το καλοκαίρι άλλαξαν ελάχιστα. Ο «σφιχτός» Ματσάρι έμεινε στον πάγκο, κανείς βασικός δεν έφυγε, αλλά ούτε στις προσθήκες υπάρχει κάποιο τρανταχτό όνομα.
Σεζόν αλλαγής
Η Φιορεντινα είναι η μοναδική ομάδα που η φετινή πρόβλεψη των μπουκ τη φέρνει μακριά από εκεί που τερμάτισε πέρσι. Λογικό, έχει το όνομα η συγκεκριμένη για να πιστεύει η αγορά πως δεν θα μπλέξει και πάλι σε σενάρια παραμονής. Τα ταλέντα της (Κιέζα, Σιμεόνε) έχουν έναν χρόνο εμπειρίας στην πλάτη τους, οι μεταγραφές την ανεβάζουν επίπεδο (τελευταία προσθήκη ο Φρανκ Ριμπερί) και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως μπορεί στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίζει την επιστροφή στην Ευρώπη.
Στην Ιταλία οι αλλαγές προπονητή είναι συχνές, αλλά η Σαμπτόρια βάδιζε με τον Τζιαμπάολο στον πάγκο της από το 2016. Η φυγή του για τη Μίλαν φέρνει καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών, με τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο (Σασουόλο, Ρόμα) να αναλαμβάνει. Και δεν είναι η μοναδική αλλαγή, καθώς από την ενδεκάδα της θα λείπουν σημεία αναφοράς που πουλήθηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σταθερότητα δεν βρίσκει κανείς ούτε στα διοικητικά της, με τις φήμες για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος να οργιάζουν.
Επτά με άγχος
Οι εποχές που η Ουντινέζε ήταν άνετη στο πρώτο μισό του πίνακα πέρασαν, με την ομάδα να ετοιμάζεται και φέτος για μάχη παραμονής. Ο γνωστός μας Ιγκόρ Τούντορ ήρθε πέρσι στα μέσα της χρονιάς, πέτυχε την παραμονή και συνεχίζει στον πάγκο της. Τη δυναμώνουν επιθετικά οι νέες προσθήκες.
Η Κάλιαρι ξεκινά στο γκρουπ των ομάδων που θα παίξουν κοντά στις θέσεις της παραμονής, αλλά έχει τα φόντα να ξεφύγει από εκεί. Το κενό του Μπαρέλα στα χαφ καλύπτει και με το παραπάνω ο Ναϊνγκολάν. Στην επίθεση υπάρχει ποιότητα με παίκτες όπως οι Ναντές, Παβολέτι, ενώ στην άμυνα… υπάρχει Μαράν. Οι ομάδες του Ιταλού τεχνικού σπάνια είναι κακές μεσοαμυντικά.
Στη Μπολόνια το κλίμα είναι περίεργο. Ο προπονητής Μιχαϊλοβιτς διαγνώστηκε με λευχαιμία, δίνοντας μάχη. Kράτησε τη θέση του, παρακολουθεί όμως αναγκαστικά απομακρυσμένα τα τεκταινόμενα, με τον βοηθό του να έχει τον πρώτο ρόλο σε καθημερινή βάση. Μεγάλο, ανασταλτικά, κενό στη μεσαία γραμμή η απώλεια του Ρογκ. Πιο δυνατή επιθετικά την κάνουν οι μεταγραφές.
Ο Σεμπλίσι πήρε τη μικρούλα ΣΠΑΛ από τη Serie C, την ανέβασε δύο κατηγορίες και ετοιμάζεται για την 3η του σεζόν στα σαλόνια. Πέρσι έδειξε πως μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο, ενώ το γεγονός πως κατάφερε να κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της, πιστώνεται στα θετικά.
Στις μόνιμες παρουσίες στην κατηγορία θέλει να καθιερωθεί και η Σασουόλο. Ήσυχη σεζόν πέρσι, με τον φουλ επιθετικογενή Ντε Τσέρμπι να παραμένει στον πάγκο. Αντίθετα η ενδεκάδα της θα έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την περσινή. Εφυγαν βασικότατοι ποδοσφαιριστές, με τη διοίκηση πάντως να φροντίζει και να τους αντικαθιστά. Θέμα χημείας είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί.
H Πάρμα πέρασε δύσκολα χρόνια, με πάμπολλα οικονομικά προβλήματα, αλλά κατάφερε να επανέλθει και ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν μετά την επιστροφή της. Ο Ντ’Αβέρσα έφτιαξε μια ομάδα που βολεύεται να παίζει πίσω από την μπάλα, χτυπώντας στην κόντρα με τους γρήγορους επιθετικούς της. Πέρσι ξεκίνησε εντυπωσιακά και «έσκασε» προς το τέλος.
Η Τζένοα είναι στο γκρουπ όσων περιμένουμε να προσπαθήσουν να παίξουν και ωραίο ποδόσφαιρο, χαρακτηριστικό που είχε η περσινή Εμπολι, στον πάγκο της οποίας καθόταν ο νυν προπονητής της, Αντρεατσόλι. Οι μπουκ δεν είναι αισιόδοξοι για την ίδια, τοποθετώντας τη στα φαβορί υποβιβασμού, μαζί με τις νεοφώτιστες,. Οι λόγοι είναι η κόντρα διοίκησης-κόσμου που χαλά το κλίμα αλλά και η αισθητή αποδυνάμωση που υπέστη την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Οι νεοφώτιστες
Η Μπρεσια είναι εκείνη που οι μπουκ θεωρούν καλύτερη από τους τρεις. Κράτησε όλο τον περσινό κορμό, με την εντυπωσιακή μεταγραφική επιτυχία της συμφωνίας με τον Μπαλοτέλι να τη δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Μια ομάδα που ήδη σκόραρε πολύ, ενισχυμένη με έναν ικανότατο επιθετικό. Αυτό που μένει να δούμε είναι το αμυντικό πλάνο του Κορίνι, ειδάλλως θα παρακολουθήσουμε μια ομάδα που μάχεται για την παραμονή, με όπλο το εύκολο γκολ!
Προπονητή που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο επέλεξε και η Βερόνα, με τον Γιούριτς να αναλαμβάνει το σχετικό πόστο. Το ρόστερ της είναι αρκετά έμπειρο για την κατηγορία, με παίκτες όπως ο επιθετικός Πατσίνι και προσθήκες σαν τους μέσους Λάζοβιτς και Βελόσο.
Η Λέτσε επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία, μετρώντας δύο σερί ανόδους. Ο κόσμος στον Ιταλικό Νότο είναι ιδιαίτερα θερμός και τα εισιτήρια διαρκείας αγγίζουν τις 19.000! Ο Λιβεράνι συνεχίζει για τρίτη σεζόν στον πάγκο, με ενέσεις εμπειρίας στο ρόστερ της.